Večer s Laternou Magikou

27. 05. 2008 19:30

LATERNA MAGIKA – CODE 58.08 BLACKMOONS – extrémní klauniáda Doprovodný program k výstavě Bruselský sen představení

Velký sál Městské knihovny v Praze
vstupné: 180, – Kč
vstupenky v pokladně Městské knihovny v Praze a v síti Ticketpro

CODE 58.08
Multimediální inscenace věnovaná 50. výročí Světové výstavy Expo 58 a založení Laterny magiky. Autoři se v ní vracejí k některým principům prvního představení uvedeného v Bruselu a snaží se je nahlédnout očima dnešních mladých tvůrců. Celá choreografie je výrazně stylizovaná do 60. let 20. století. CODE 58.08 je nejen odkazem na minulost, ale i svébytným multimediálním představením, které v sobě propojuje tanec, výtvarné umění, film a hudbu.

Námět a scénář: Michal Cimala,Václav Janeček; režie: Michal Cimala, Jan Loukota; výtvarný design: Michal Cimala; hudba: Stanislav Abrahám; choreografie: Pavel Strouhal; kamera a střihová postprodukce: Jan Loukota; triková animace: Matěj Hájek, Jakub Nepraš; kostýmy: Pavel Ivančic.

Tančí: soubor Laterny magiky

BLACKMOONS
Trojice podivných návštěvníků se vydává na průzkumnou cestu tajemným světem. Nalezený vypínač omylem spustí představení plné komických situací, gagů a absurdních setkání. Představení je prvním společným projektem nově vzniklé „Skupiny extrémní klauniády s.r.o.".
Členové souboru prošli mnoha špičkovými tělesy, jako jsou Divadlo Na Zábradlí, Laterna magika, Černé divadlo Jiřího Srnce, Cvoci – spolek potrhlých mimů, Divadlo GAG a Pražský komorní balet Pavla Šmoka.

Hrají: Miloslav Horáček, Josef Kotěšovský, Rudolf Papežík