Zuzana Michnová a Oskar Petr & Petr Kalandra Memory Band

09. 02. 2012 19:30

Koncert z cyklu Rebelující dámy české hudby Kulturní centrum Vratislavice 10/10/10, Nad Školou 1675, Liberec XXX

Vstupenky v pokladně KC 10/10/10 (tel.: 482 321 811 či info@vratislavice.cz) nebo prostřednictvím systému eVstupenka.

Po několikaleté koncertní pauze se zpěvačka a autorka písní Zuzana Michnová rozhodla k návratu na hudební pódia ve spojení s původním členem Marsyas, zpěvákem a skladatelem Oskarem Petrem. Oba se ve spojení s kapelou Petr Kalandra Memory Band a stálým hostem Jiřím Charyparem rozhodli navázat na tradici původních Marsyas.V jednom koncertu tak zazní průřez tvorbou všech tří zakládajících protagonistů této legendární kapely.Uslyšíte ty nejzásadnější písně, které vás přenesou zpět do doby úplných začátků, zachycených na prvním albu „Marsyas“, které vyšlo nedávno v reedici, doplněné o bonusové CD nahrané akusticky ještě v prapůvodním triu. Zavzpomínáme si společně na chvíle, kdy jsme díky dalším deskám a písním brali život „Jen tak“, a kdy jsme kolem sebe „V přítmí“ hledali „Kousek přízně“.

Skupina Petr Kalandra Memory Band se zpěvákem Mírou Kuželkou již 6 let udržuje a připomíná  posluchačům Kalandrův široký písňový a hudebně-textařský odkaz. Oskar zazpívá i sám a pak s kapelou prvotní věci trojice jako jsou Karolína, Dívka z plakátu, Záliv Žár a dojde i na legendárního Zmrzlináře.
Vše završí Zuzana Michnová, která projde napříč svojí autorskou tvorbouvnapř. s písněmi S Louisem, Sám ví líp, Za městem, Marsyas a Apollón nebo Země Bójů. Společně všichni zazpívají a zahrají věci jako Břímě, Hrnek, Dopisy, Solnej Sloup a mnohé další. Uslyšíte i pár písní v triu v původní barevné sestavě dvou akustických kytar a tří hlasů.