Ivan Hlas trio, host: Vladimír Mišík

02. 03. 2010 19:30

Koncert z cyklu Diví muži na zemi i mimoni Jiráskovo divadlo, Panská 219, Česká Lípa

Vstupenky: KD Crystal a v síť Ticketportal

Ivan Hlas působil v mnoha skupinách, z těch nejznámějších např. Žízeň, Yo-Yo Band, Žlutý pes, Navi Papaya, Nahlas. Nahrál řadu alb, poslední CD „Láska jako oliva“ vyšlo v minulém roce.

V současné době hraje převážně v komorní sestavě Ivan Hlas trio. Jeho zpěv a hru na akustickou kytaru doplňuje druhá kytara ve virtuózních rukou Norbiho Kovácse a podmanivé violoncello Jaroslava Olina Nejezchleby. Ve známých i dosud méně známých písničkách je trojice tvárná, tu zní komorně a čistě folkově, onde umí rozjet opravdové muzikantské hody: rock a reggae s náznaky countryblues a latiny, občas se objeví i folklorní ohlasy. Více na www.ivanhlas.cz.

Host: Legenda české hudební scény Vladimír Mišík prošel od 60. let minulého století řadou kapel. Pár nejslavnějších – Komety, Matadors, George&Beatovens, Blue Effect, Flamengo. V roce 1974 založil formaci Etc..., ve které hraje dodnes. Po vážných zdravotních problémech, které ho trápily v posledních letech, se legendární český zpěvák úspěšně vrátil na koncertní pódia. Bližší informace na www.vladimirmisik.cz.