Pavel Ciboch a Musica Gaudeans (CZ), Ivan Boreš a Tomáš Mach – housle (CZ)

13. 10. 2010 19:30

Koncert v rámci XIII. ročníku festivalu Kytara napříč žánry Písecká brána, Praha 6

Klasika, latinsko-americká hudba
vstupenky: Ticketpro , Ticketportal, Taktika Muzika, na místě

Pavel Ciboch (CZ)

Vystudoval kytaru a skladbu na Konzervatoři v Teplicích v Čechách a na Konzervatoři Jaroslava Ježka. V roce 1994 založil komorní soubor Musica Gaudeans.Jako skladatel nezavrhuje žádný hudební směr. Složil hudbu k baletu, věnuje se komponování komorních skladeb nebo experimentům jako je např. Kompozice pro počítač a hoboj. V současné době spolupracuje s profesionální astroložkou Lenkou Kobáskovou Mochnáčovou na cyklech koncertů Hudba ve hvězdách.

Musica Gaudeans (CZ)

Musica Gaudeans (Radostná hudba) se snaží pomocí dvou melodických nástrojů (flétna, hoboj) a bassa continuo (violoncello, kytara) prezentovat svůj hudební projev s radostí a optimismem, o čemž se mohli přesvědčit posluchači nejen v Česku, ale i v Německu, Švýcarsku, Saudské Arábii, Japonsku, Řecku a na Slovensku. Na koncertních pódiích působí od roku 1994 a hraje ve složení: Pavel Ciboch - kytara, Kateřina Jansová - flétna, Jakub Dvořák - violoncello a Jiří Zelba - hoboj. Původní repertoár sonát mistrů baroka a klasicismu (J. S. Bach, G. P. Telemann, A. Vivaldi, W. A. Mozart) hráči s úspěchem rozšiřují o skladby zcela jiných hudebních stylů, o různé transkripce romantických a jazzových autorů (Musorgskij Obrázky z výstavy, Corea Spain a Dětské písně, svity z Gershwinovy Porgy & Bess a Bernsteinovy West Side Story a další) i o kompozice současné, věnované přímo souboru (Eduard Douša Uno Per Quatro, Pavel Ciboch Souhvězdí zvěrokruhu, Arabská svita, Karel Janovický Kvartet pro flétnu, hoboj, kytaru a violoncello, Max Stern Tři písně Terezínských dětí).

www.musicagaudeans.eu

Ivan Boreš (CZ)

Do 25 let se vyvíjel jako hudební samouk. Klasickou kytaru a skladbu začal studovat na konzervatoři v Českých Budějovicích, kde byli po dobu čtyř let jeho pedagy Emanuell Kümell na kytaru, Radek Rejšek a Jiří Churáček na skladbu. V návaznosti na toto studium nastoupil do kytarové třídy prof. Štěpána Raka na HAMU v Praze. V jeho třídě působí pátým rokem. Koncertuje především s autorským repertoárem. Skladba Nocturno op. 2 pro sólovou kytaru vyhrála vítěznou cenu vypsanou sdružením PRO GUITARRA (notovou publikaci vydal Český rozhlas). Aktivně interpretuje soudobé skladby, při kterých využívá čtvrttónovou a bezpražcovou kytaru. V současné době mu vychází notová sazba obsahující kompletní autorský recitál, který nese název Obraz prvý.

www.ivanbores.cz

Tomáš Mach (CZ)

Tomáš Mach, houslista, skladatel, pedagog. Vyrůstal v hudební rodině. Vedle klasické hudby ho od dětství zajímal bluegrass. Studoval na Konzervatoři v Teplicích, ale studium v roce 1995 přerušil a odjel do USA. Zde se setkal s Mattem Glaserem - vedoucím smyčcového oddělení na Berklee College of Music v Bostonu, který ho pozval na své soukromé lekce. Po návratu do Čech dokončil Konzervatoř v Teplicích ve třídě minského prof. Doc. Vadima Skibina. V létě 1997 podnikl koncertní turné s legendárním americkým banjistou Tonym Trischkou po Estonsku. Na podzim téhož roku se stal členem Severočeské Filharmonie Teplice, kde setrval dva roky.Dále jeho hudební aktivity směřovaly do oblasti jazzu. Stal se členem swingového orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky. Současně vyučoval na pražské konzervatoři Jaroslava Ježka. V lednu 2002 odjel na pozvání do Thajska a stal se členem bangkokského symfonického orchestru. Po dva roky vyučoval v Bangkok Symphony Music School. Nyní žije v Praze a zabývá se koncertní činností a kompozicí.

www.tomasmach.eu