Kytara napříč žánry - VICENTE AMIGO

27. 11. 2005 20:00

Obecní dům - Smetanova síň, Praha 1

Obecní dům - Smetanova síň, nám. Republiky 5, Praha

VICENTE AMIGO se skupinou  (Španělsko)
Vicente Amigo se narodil roku 1967 v rozlehlém španělském městě Seville, vyrůstal a žije v provincii Cordoba. V osmi letech poprvé vyzkoušel hrát na kytaru. První lekce mu dávali místní učitelé kytary, takzvaní „Tomate“ a „Merengue". Plně se však začal rozvíjet pod vedením Manola Sanlúcara. V tomto období si poprvé začal uvědomovat, že jeho směr v hudebním životě je hrát sólovou kytaru flamenca a svou hrou okouzlit celý svět. Po získání mnoha hudebních cen, přesahuje Vicentův věhlas hranice Španělska a a hudební žánr flamenca. Ke spolupráci ho oslovují takové hvězdy jako David Bowie, Sting, Bob Dylan, John Mc Laughlin, Stanley Jordan, Al di Meola nebo jiný flamencový velikán Paco de Lucia a mnoho dalších: Milton Nascimento, Joao Bosco, Phil Manzanera, Camarón de la Isla...

Definovat Vicenta hudebně není jednoduché, je to výzva.

Diario de Cadiz: „Promyšlené, intenzivní, odvážné, Vicente rád zkoumá nové formy flamenca. Je harmonicky moderní. Má schopnost kontrolovat rytmus. Tvoří nové rytmy bez jediného zaváhání, dokáže mixovat několik různých rytmů v jediném kousku. Jeho práce je naprosto přirozená, srozumitelná, přesná, čistá...V jeho hudbě slyším ticho“.

Cordoba: „Plynnost, něžnost, důkladnost, naprostá harmonie zvuku“.

Vicento Amigo se účastní těch nejprestižnějších flamencových a kytarových festivalůve Francii, Itálii, Portugalsku, Německu, Holandsku, Belgii, Dánsku, Brazílii, Japonsku, Turecku, Maroku, Tunisku, na Kubě... V roce 2000 získal medaili udělenou v Andalusii za jeho hudební přínos. Album „Ciudad se las Ideas“ přineslo Vicentovi celosvětové uznání a získalo gramy v kategorii nejlepší flamencové album.
Vicente o své tvorbě říká: „Hudba je splynutí respektu, upřímnosti a poznání a já se snažím dodržovat všechny tyhle aspekty“.

Vicente Amigo - kytara, José Manuel Hierro - kytara, Francisco González "Paquito" - perkuse, Patricio Cámera - perkuse, Antonio Ramos "Maca" - basa, Blas Córdoba - zpěv, José María Cortina -- klávesy.

Vstupené 1.100 Kč, 890 Kč, 590 Kč.

Vstupenky v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a v pokladně Obecního domu.

www.icart.es

www.kytaranapriczanry.cz