Radim Hladík a Blue Effect UNPLUGGED, host: Lešek Semelka

09. 12. 2010 19:30

Koncert z cyklu Diví muži na zemi i mimoni Velký sál Městské knihovny v Praze

Vstupenky: v pokladně Městské knihovny v Praze (tel.: 222 113 425 a 222 113 377) a v síti Ticketpro

Radim Hladík
Hudebník jehož jméno je neodmyslitelně spjato s kapelou Blue Effect. Narodil se roku 1946 v Praze a už jako patnáctiletý hrál na kytaru ve známé skupině Komety. První profesionální angažmá dostal v roce 1964 v klubu Olympik. Do historie českého bigbítu se zapsal již ve druhé polovině šedesátých let jako člen legendárních Matadors. Sehraná kapela měla kromě dvojice vokalistů, Vladimíra Mišíka a Karla Kahovce, v rukávu další velký trumf právě v podobě Radima Hladíka, který se stal všeobecně uznávaným králem elektrické kytary a také inovátorem.

Blue Effect
Skupina vznikla v roce 1968 a vzápětí se stala objevem roku a kapelou sezóny. Radim Hladík byl vyhlášen hudebníkem sezóny a Sluneční hrob, jejich první hit, skladbou sezóny. Tato skladba zazněla i ve filmu Pelíšky.
Kompletní historie kapely je složitá a spletitá. Členové přicházejí a odcházejí. Jediným členem, který hraje s kapelou dodnes je Radim Hladík. Na jaře roku 2004 se konala pražská premiéra obnoveného Blue Effectu. Dnes skupina funguje ve složení: Radim Hladík(sólová kytara), Honza Křížek (kytara, zpěv), Wojttech (baskytara), Václav Zima (bicí). Na předvánočním koncertě 9. prosince 2010 v Městské knihovně v Praze vystoupí jako host bývalý člen kapely Lešek Semelka.