Aron Govea se skupinou (Mexiko)

13. 10. 2011 20:30

Koncert v rámci XIV. ročníku festivalu Kytara napříč žánry Club Kino, Fügnerova 236, Černošice

Aron Govea

Mexický kytarista a skladatel Aron Govea se narodil ve městě Guamúchil v mexickém státě Sinaloa. Vystudoval kytaru a skladbu. Od vlády státu Sinaloa dostal pětkrát zakázku na kompozici symfonie, koncertu nebo smyčcového kvartetu. Koncertoval v USA, Evropě, Rusku, střední Americe a mnoha mexických městech.

Vydal několik CD a skládá také hudbu k divadelním, tanečním a multimediálním představením. V jeho hudbě znějí tradiční mexické hudební postupy i vlivy španělské hudby. Skladby pro kytaru jsou převážně v tradičních mexických a latinskoamerických rytmech Huapango, Son, Rumba. Kombinuje také mexickou tradici s jazzem, flamencem či latinou, a to velmi osobitým stylem.

Na festivalu se představil v loňském roce svými sólovými koncerty. Letos přijíždí se skupinou a tanečnicí Lillye Rembeau, která se specializuje na lidový španělský tanec zapateado (zapato znamená v španělštině střevíc), jehož rytmus se vydupává podpatky. V doprovodné skupině vedle Arona působí kytarista Polo Carrillo a hráč na cajón Juan Bojorquez.


www.adamrafferty.com

www.joerobinson.com