THE BEST OF PAVOL HAMMEL, host: Radim Hladík

11. 10. 2012 19:30

Koncert z cyklu Diví muži na zemi i mimoni Velký sál Městské knihovny v Praze

THE BEST OF PAVOL HAMMEL, host: Radim Hladík

Slovenský hudebník a zpěvák Pavol Hammel (nar. 1948 v Bratislavě) je pro někoho progresivní rocker, který od 60. let minulého století přibližoval zdejším posluchačům „západní“ trendy, pro jiné je osobitým písničkářem s melancholickým hlasem. Pochází z muzikantské rodiny, k hudbě ho přivedl už v útlém věku jeho otec, houslista Slovenského národního divadla. Housle však Pavol Hammel v době dospívání vyměnil za kytaru a už začátkem 60. let minulého století založil bigbeatovou skupinu Prúdy, se kterou natočil své největší hity. V kapele působilo mnoho vynikajících hudebníků, např. klávesista Marian Varga či baskytarista Fedor Frešo (oba později Collegium Musicum). Skvělé texty skupině psali mj. Kamil Peteraj a Boris Filan, se kterými Pavol Hammel spolupracuje dodnes.
V roce 1976 absolvoval Právnickou fakultu UK v Bratislavě, působil ve slovenském hudebním vydavatelství Opus a v roce 1994 založil vlastní promotérskou agenturu. Je ženatý, má dvě dcery. Linda Hammelová je také zpěvačkou.

Na koncertě v Městské knihovně zazní největší hity Pavola Hammela, prostor dostane i jeho aktuální tvorba. Hostem večera bude veterán české rockové scény a král elektrické kytary Radim Hladík, se kterým Pavol Hammel spolupracoval už v 70. letech  minulého století. Před pár lety tuto spolupráci obnovili a výsledkem bylo velmi povedené živé album Déjà vu live. Ukázky z alba budou samozřejmě také součástí tohoto výjimečného koncertu.
 
Předprodej v pokladně Městské knihovny v Praze a v sítích Ticketpro a Ticketportal