Xindl X - Čecháček s kytarou na turné

05. 04. 2014 19:30

Mělník, Masarykův kulturní dům, 19:30 hod.

DIVÍ MUŽI NA ZEMI I MIMO NI  2014

Xindl X (vlastním jménem Ondřej Ládek) je písničkář, filmový a televizní scénárista. Ve své hudbě kombinuje hiphopové frázování s folkem, jazzem a blues. Těžištěm písní zůstávají texty, ve kterých má stejnou váhu pokus o osobní výpověď i smysl pro ironii.

Jarní šňůra koncertů ČECHÁČEK S KYTAROU NA TURNÉ odstartovala 6. března v Bratislavě, koncem měsíce se přesouvá do Čech. Během turné vyjde nové CD ČECHÁČEK MADE, které je návratem ke Xindlovým písničkářským kořenům. Proto vyrazil koncertovat sám s kytarou jako za svých folkových začátků. "Být na pódiu s kapelou za zády a koncertovat jen sám s kytarou, jsou dvě zcela jiné disciplíny, dva zcela rozdílné zážitky. I přesto, že hraní s kapelou je super a nabíjí mne energií, sólové hraní má určité kouzlo navíc." Vedle starších skladeb zazní na koncertě písně z nového alba, včetně hitu Barbína. Klip k této písní je od ledna umístěn na youtube a počet zhlédnutí se blíží k jednomu milionu.

Předskokanem na koncertě bude písničkářský objev Petr Lüftner, který vloni zabodoval svým internetovým hitem "Ty jsi to Ústí".